martes, 17 de noviembre de 2009

Sobre el nuevo Shinai. Notas de un usuario experto

Els nous shinais B5 porten incorporada l'opció GPS i guia làser. Pel que sé la primera configuració que fara servir en Cesc, seran les coordenades del men del Fernando.( Ho sento noi! jo no he tingut res a veure amb aquesta elecció)

Encara no sabem si es podran programar diversos objectius alhora; men, kote, do i intercanviar-los entre els oponents, depenent de la proximitat entre ells. Per exemple: men-fernando, kote-camil. En aquest sentit, seria interessant algun extra d'autoprotecció per tal que impedeixi introduir instruccions tipus: men-fernando, kote-camil, men-francesc. Doncs, després d'abatre'ns a nosaltres dos de manera fulminant, quedaria molt malament que l'usuari expert s'autoproporcionés un men. Seria certament ridícul tot i que, simbòlicament, el cercle quedaria tancat en qüestió de segons al més pur estil Kill Bill.

El manual d'instruccions de l'us d'aquest shinai corre per internet i en Cesc m'ha assegurat que ja s'ha baixat la versió traduida del japonès al català. Així m'estalvia haver-me de preocupar en demanar-lo. Emperò resulta que aquests de la normalització lingüística q són qui s'han encarregat de la traducció ho han fet del tot literal i així enlloc de men! diu: barretina! I enlloc de Do! diu: faixa! i enlloc de kote! diu: Manilles! I és clar, això de dir: Barretina ! Faixa ! Manilles! queda limitat per què el Folre! (o Taré) no es pot fer servir per què està sota la: Faldilla!(Hakama)

Nota final: aquest post és un estracte lleugerament modificat d'un correu d'en Cesc un bon company y millor amic del Dojo

7 comentarios:

  1. Ara en comptes de ji-geiko farem un 2 de 9 amb folre i manilles.

    ResponderEliminar
  2. Escolta'm estimat mestre. Per un casual, he inserit les dues lleis més importants de la robòtica als nous shinais?. Més que rés per que no es tornin contra els seus propietaris EIN?, ja que porten tant de comandaments no estaría de més inserir a la BIOS dites ordres (PO ZI LAZ MOZCAZ).
    Mestre Kendolechó Jo m'apunto a fer d'ainxeneta ;-)

    ResponderEliminar
  3. um shinai programado???
    responde ao comando da voz? ou é como um touchscreen?
    bah...e o improviso? e o erro humano?

    um shinai com livro de instrucções?
    porque não com uma bula?
    com indicações, contra-indicações e efeitos secundários?
    como seria?
    :P

    ;)

    ResponderEliminar
  4. I això que no he dit res del botó de termo-destrucció ni del làser guia ni del interruptor de fisió nuclear! Aquests shinais són la "bomba"

    ResponderEliminar
  5. Ja, ja, ja... XD

    M'ha agradat això de la correcció lingüística en el Kendo. Creieu que a risc que ens expulsin de la ZNKR si ho impossem al Dojo ( Barretina! Barretina! Manilles! Faixa! ) no ens donaran una subvenció de l'institut d'Estudis Catalans per promoure la llengua a l'esport?? ;)

    ResponderEliminar
  6. Qu ho havia de dir! Ara fareu castells amb barretina . Serà tot un espectacle !

    ResponderEliminar